Ce boli ascund durerile de călcâie?

Durerile de călcâie pot fi un simptom al mai multor afecțiuni medicale, unele dintre ele fiind mai grave decât altele. Este important să înțelegem că durerea de călcâie nu este întotdeauna cauzată de o problemă localizată în acest domeniu, ci poate fi un semn al altor boli sau condiții medicale. În acest articol, vom explora diferitele boli și afecțiuni care pot ascunde durerile de călcâie.

De Ce Mă Doare Călcâiul Stâng?

Dacă simțiți durere în călcâiul stâng, este important să nu ignorați această senzație neplăcută. Iată câteva dintre cele mai comune cauze ale durerii de călcâi în partea stângă:

  • Fasciita plantară: Aceasta este una dintre cele mai frecvente cauze ale durerii de călcâi. Fasciita plantară este o inflamație a fasciei plantare, un țesut care leagă călcâiul de degete. Această afecțiune poate provoca dureri ascuțite în călcâiul stâng.
  • Boala lui Sever: Acesta este un termen folosit pentru a descrie o inflamație a plăcii de creștere de la nivelul călcâiului la copii și adolescenți. De obicei, afectează călcâiul stâng și poate fi foarte dureroasă.
  • Artrita: Artrita poate afecta orice articulație din corp, inclusiv călcâiele. Dacă aveți artrită în călcâiul stâng, acest lucru poate provoca dureri și disconfort.

De Ce Mă Doare Călcâiul Drept?

Durerea în călcâiul drept poate avea și ea multiple cauze. Este important să identificăm sursa acestei dureri pentru a putea trata corect afecțiunea. Iată câteva posibile motive pentru durerea de călcâi în partea dreaptă:

  • Spurul calcaneal: Un „spur” calcaneal este o creștere osoasă care se formează pe călcâi. Aceasta poate apărea în urma unei presiuni excesive sau a inflamației și poate provoca dureri intense în călcâiul drept.
  • Tendinita lui Achile: Această afecțiune este o inflamație a tendonului lui Achile, care leagă mușchii gambelor de călcâi. Dacă acest tendon este afectat, poate rezulta durere în călcâiul drept.
  • Stresul repetitiv: Activități precum alergatul sau săriturile pot pune o presiune suplimentară asupra călcâiului drept, ducând la durere și disconfort.

Unde de Soc Calcăi?

De multe ori, durerile de călcâie pot fi cauzate de traume minore sau de o presiune excesivă asupra acestei zone. Dacă ați făcut recent un efort fizic intens sau ați purtat încălțăminte necorespunzătoare, este posibil ca călcâiul să fie afectat de șocuri.

În concluzie, durerile de călcâie pot ascunde o serie de afecțiuni și probleme medicale. Este important să consultați un medic sau un specialist în ortopedie dacă aveți dureri persistente sau severe în călcâi. Un diagnostic corect vă va ajuta să primiți tratamentul adecvat și să vă recâștigați mobilitatea.

Cum pot trata durerea de călcâi acasă?

Dacă aveți dureri minore de călcâi, puteți încerca să vă odihniți piciorul, să aplicați gheață și să luați antiinflamatoare non-steroidiene (AINS) conform indicațiilor. Totuși, este important să consultați un medic pentru o evaluare adecvată.

Când ar trebui să merg la medic pentru durerile de călcâi?

Dacă durerile de călcâi persistă timp de mai multe săptămâni sau devin severe, ar trebui să consultați un medic. De asemenea, dacă aveți dificultăți în deplasare sau dacă observați umflături sau roșeață în zona călcâiului, este important să căutați ajutor medical imediat.

Există modalități de prevenire a durerilor de călcâi?

Da, puteți reduce riscul de dureri de călcâi prin purtarea de încălțăminte adecvată, evitarea suprasolicitării piciorului și întinderea regulată a mușchilor din zona călcâiului și a gambelor.

Vezi și:

Photo of author

Octavia

Lasă un comentariu