Ce să faci când te doare stomacul
Bolile stomacului pot afecta pe oricine, la orice vârstă. Disconfortul abdominal poate fi provocat de numeroase cauze, dar este important să știm cum să reacționăm când ne confruntăm cu acest tip de durere. Acest articol îți va oferi sfaturi și informații esențiale despre ce să faci când te doare stomacul.

Ce să faci când te doare burta

Durerea de burtă poate varia în intensitate și poate fi cauzată de diferite afecțiuni. Primul pas este să identifici tipul și locația durerii. Află câteva sfaturi generale despre ce să faci în funcție de simptome:

 • Dacă durerea este localizată în partea de jos a abdomenului și este însoțită de febră sau modificări ale scaunului, consultă imediat un medic.
 • Pentru durerile ușoare sau crampele abdominale, odihnește-te, bea apă și evită alimentele grele.
 • Dacă suspectezi că durerea este cauzată de indigestie, poți lua medicamente antacid.
 • Păstrează o dietă ușoară și evită alimentele picante sau grase.

Ce să mănânci când te doare stomacul

Alimentația joacă un rol esențial în gestionarea durerilor de stomac. Iată ce poți să mănânci când te doare stomacul:

 • Supă de pui sau legume – aceasta are proprietăți antiinflamatorii și poate ajuta la calmarea stomacului.
 • Crackers sau biscuiți uscați – aceștia pot absorbi excesul de acid gastric.
 • Banane – sunt ușor de digerat și conțin potasiu, care poate fi benefic pentru stomac.
 • Orez fiert – este bland pentru stomac și poate ajuta la reducerea iritației.

De ce tremură bebelușii

În cazul bebelușilor, este important să știm că aceștia pot prezenta diverse tipuri de tremur. Acest lucru poate fi normal în multe situații, dar și un semn al unei probleme medicale. Iată câteva motive posibile pentru care bebelușii pot tremura:

 • Tremuratul reflex – este un tip normal de tremur care apare la mulți nou-născuți și dispare pe măsură ce sistemul lor nervos se dezvoltă.
 • Frigul – bebelușii pot tremura atunci când sunt expuși la temperaturi reci.
 • Foamea – un bebeluș care este foame poate prezenta tremurături.
 • Infecții sau febră – dacă bebelușul are o infecție sau febră, acesta poate prezenta tremurături ca răspuns la creșterea temperaturii corpului.

Ce să faci dacă durerea de stomac persistă?

Dacă durerea de stomac persistă sau devine mai severă, este important să consulți un medic. Poate fi necesară o evaluare medicală pentru a identifica cauza exactă a durerii.

Ce alte simptome ar trebui să iau în considerare?

Dacă durerea de stomac este însoțită de sângerări, vărsături repetate, dificultăți de respirație sau orice alt simptom grav, căutați asistență medicală imediată.

Pot să iau medicamente fără prescripție pentru durerea de stomac?

Da, poți utiliza medicamente fără prescripție medicală, precum antacidele sau antiacidele, pentru a ameliora temporar durerea de stomac. Cu toate acestea, dacă simptomele persistă, este important să consulți un medic.

Este sigur să tratezi durerea de stomac acasă?

În majoritatea cazurilor, durerea de stomac poate fi gestionată acasă prin odihnă, dietă adecvată și medicamente fără prescripție. Cu toate acestea, dacă durerea persistă sau devine severă, este indicat să cauți sfatul unui medic.


Vezi și:

Photo of author

Semun

Lasă un comentariu