Unde dor rinichii

Problemele cu rinichii pot cauza disconfort și durere intensă în zona lombară și în alte părți ale corpului. Este important să înțelegem unde sunt localizați rinichii și de ce te pot durea. Acest articol îți va oferi informații esențiale despre acest subiect.

Articol realizat cu sprijinul serviciului bolilerare.ro

Unde sunt rinichii?

Rinichii sunt organe vitale, având forma unor boabe de fasole și dimensiunea unui pumn. Aceștia se află în partea superioară a abdomenului, în spatele peretelui abdominal, de o parte și de alta a coloanei vertebrale. Rinichiul drept se află puțin mai jos decât cel stâng, din cauza ficatului care este mai mare pe partea dreaptă.

Unde te doare cand ai probleme cu rinichii?

Atunci când ai probleme cu rinichii, durerea poate varia în intensitate și locație. Cele mai comune simptome includ:

  • Durere în zona lombară: Una dintre cele mai caracteristice senzații este durerea în partea inferioară a spatelui, sub coaste. Aceasta poate fi unilaterală sau bilaterală și este adesea descrisă ca o durere surdă sau plictisitoare.
  • Durere în partea laterală sau abdominală: Uneori, durerea cauzată de problemele renale poate radia către partea laterală sau abdominală a corpului.
  • Durere în zona pelviană: Rinichii pot provoca, de asemenea, disconfort în zona pelviană sau în partea de jos a abdomenului.

De ce te dor rinichii?

Există mai multe motive pentru care rinichii pot provoca durere:

Infecții renale

Infecțiile renale, cum ar fi pielonefrita, pot cauza inflamație și durere în rinichi. Aceste infecții sunt adesea însoțite de febră, frisoane și urinare frecventă și dureroasă.

Calculi renali

Calculii renali, cunoscuți și sub denumirea de pietre la rinichi, pot bloca tractul urinar și provoca durere severă în zona rinichilor. Această durere poate fi însoțită de greață și vărsături.

Boala renală cronică

Boala renală cronică poate evolua timp îndelungat fără simptome evidente, dar în stadiile avansate poate provoca durere și disconfort în zona rinichilor, însoțite de alte simptome cum ar fi retentia de lichide și umflarea membrelor.

De ce dor rinichii?

Senzația de durere în rinichi este adesea cauzată de inflamație sau iritație. Atunci când rinichii sunt afectați de infecții, calculi sau alte afecțiuni, aceștia pot deveni inflamați, ceea ce declanșează semnale de durere către creier.

De ce ma dor rinichii?

Durerea la nivelul rinichilor poate fi declanșată și de factori precum deshidratarea, efortul fizic intens, sau consumul excesiv de alcool sau cafeină. Este important să menții o hidratare corespunzătoare și să ai grijă de sănătatea rinichilor tăi prin adoptarea unui stil de viață sănătos.

De ce simt durere în partea inferioară a spatelui?

Durerea în partea inferioară a spatelui poate fi cauzată de probleme renale, printre altele. Dacă experimentezi durere persistentă în această zonă, este recomandat să consulți un medic.

Care sunt simptomele infecției renale?

Simptomele comune ale infecției renale includ febră, frisoane, urinare frecventă și dureroasă, precum și durere în zona rinichilor. Este important să cauți îngrijire medicală în cazul în care ai aceste simptome.

Cum pot preveni problemele cu rinichii?

Pentru a preveni problemele cu rinichii, este recomandat să menții o hidratare corespunzătoare, să urmezi o dietă echilibrată și să eviți consumul excesiv de alcool sau cafeină. De asemenea, este important să eviți auto-medicația și să consulți un medic în cazul oricăror simptome neobișnuite sau persistente.

Vezi și:

Photo of author

Emil

Lasă un comentariu